Събаряне на преградни стени в Пловдив

Фирма за къртене на стени в Пловдив

Търсите фирма за къртене на стени в Пловдив?

Фирма за къртене на стени в Пловдив, Kartachi.com, предлага професионално събаряне на стени от различен материал в Плодви и цялата област. Има два основни вида стени: носещи и преградни и тяхното събаряне има своята специфика. Демонтажът на носещи стени не е проста работа, това е сложен и трудоемък процес. За реализацията на един такъв демонтаж се изискват разрешителни и предварително планиране. Не предприемайте бутане носещи стени без да сте обмислли добре всичко, и без да имате необходимите разрешения. Ако подходите лекомислено към разрушаването на трегери, това може да има неприятни последствия свързани с вашата сигурност, а и с тази на вашите съседи. Когато се налага раззрушаване или демонтаж на носещи конструкции се обърнете към професионалисти в областта. Намерете добра фирма за къртене на стени в Пловдив.

Събаряне на преградни стени в Пловдив
Демонтаж на преградни стени – Фирма за къртачни услуги – Kartachi.com

Кога се налага да се обърнем към фирма за къртене на стени в Пловдив и да направим събаряне на носещи стени?

Бутане на носещи промишлени бетонни или тухлени стени се извършва обикновено, когато се прави ремонт или някакво преустройство. До наемане на фирма за къртене на стени в Пловдив може да се стигне и ако правим преустройство на помещението. Разрушаването на трегер може да е пълно или частично и зависи от архитектурния проект и желанието на клиента. Още един път напомняме, че това трябва да е добре обмислено и планирано. Същото е и положението когато бутаме капиталови или носещи стени в частен имот. Те не може да се разрушат напълно, защото носят натоварването от горните етажи. В такива случаи се правят необходимите изчисления, за да се види до каква степен може да се разруши трегера и същевременно да е безопасно.

Какво трябва да знаем за преградните стени? Съвети от фирма за къртене на стени в Пловдив.

В случай, че преградните стени не носят върху тях натоварване на други елементи от конструкцията, то тогава те не се считат за носещи. В такъв случай техният демонтаж не е проблем. Разрушаването на преградни, неносещи, стени може да се извърши и без разрешение, само по осмотрение на собственика на имота. Все пак ние ви съветваме това да стане професионално, като наемете фирма за къртене на стени в Пловдив. Работниците, които ще извършат събаряне на стена в апартамент трябва да имат необходимите инструменти. Към този процес трябва да се подходи със съответното внимание, за да не бъдат нанесени повреди по другите стени в жилището.

При всички положения ви съветваме да не предприемате нищо сами, а да се обърнете и към специалисти и да наемете фирма за къртене на стени във вашия град.

Специалистите в къртенето на стени съветват:

Събарянето на носеща или преградна стена не е самоцел и не може да се извърши без да се вземат предвид някои особености, които съпътстват дейността. Ето 3 особености, с които трябва да се съобразите:

  1. Преди да преминете към бутане на стени трябва да видите къде минават кабелите и ел. Захранванията, за да не останете на тъмно;
  2. За целта е необходимо за премахнете замазката от стената, която ще се събаря;
  3. Друго нещо, което трябва да предвидите е изграждане на нови комуникации, ако има кабели, тръби, контакти.

Когато сте сигурни, че сте изпълнили горните три препоръки може да се премине към къртенето на стената спокойно.

Друго важно нещо, с което трябва да се съобразим при разрешаването на стена е от какъв материал е изработена тя, за да подберем подходящите инструменти. Защо това е важно? Защото, ако разбиваме бетонна стена с чук ще се напукат и околните стени, а ако къртим тухлена стена с къртач може да пометем и останалите, които трябва да останат цели. Какви инструменти да изберем при бутане на стена: ако стената е тухлена ще изберем чук, а ако стената е бетонна ще изберем диамантено рязане на стени или къртач със специално шило. Винаги се съобразявайте с това когато се наложи демонтаж на трегер или носеща стена.

Премахване на колони и греди/ригели

Този процес е специфичен, спък и трудоемък…Защо? Защото усилената армировка изисква доста консумативи, които се захабяват бързо. Диамантените дискове /елмазните дискове/ вървят като топъл хляб, а каналните триони и стенорезни машини загряват до максимум за кратко време и се налагат чести и дълги почивки. Но за КЪРТАЧИ.КОМ няма невъзможни неща, стига обстоятелствата да го позволяват.

Рязане на бетонни стени в Пловдив

Изпълнението на такъв вид услуги изисква различна и много специфична  техника, както и професионален подход къп трудовия процес. За стените от пеноблокове, лек бетон и стени с дебелина до 160 мм се използва режеща машина с диамантен диск и с диаметър не по-голям от 300 мм. Самият процес е доста шумен и прахообразуващ и не е подходящ за ползване в затворено жилищно помещение. Задължително е използването на вода и професионална прахосмукачка. Да не говорим за нивото на шума, то е недопустимо високо. Тази технология е приложима само за промишлени помещения и строителни обекти.


Фирма за къртене на стени в Пловдив, Диамантено  рязане на стоманобетонни стени

Този процес е  технически сложен. Специалистите, които работят на стенорезни машини, се обучават продължително време, като постоянно се сблъскват с различни сложни ситуации на обектите. Ползването на големи машини в жилищните помещения е крайно не желателно, както обяснихме по-роне, поради високото ниво на шум и прахови частици – невъзможно.

Рязане на тухлени стени в Пловдив

При елмазното рязане на кирпичните стени, стени от тухла, трябва да изберем резак с различни параметри от този за резянето на бетонни стени. Инструментът трябва да е лек, скоростта на рязане ниска, защото тухлата ще е като масло. Тук се иска прецизност, за да бъде свършена работата както трябва.

Няма нужда вски от вас да си закупува скъпоструваща техника за диамантено рязяне на тухлени или бетонни стени, достатъчно е да позвъни на фирма за къртене на стени в Пловдив, за да реши проблема.

Свържете се с фирма за къртене на стени в Пловдив на 088 701 7001.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Call Now Button