Къртене на камина в стая

Къртене на комин

Къртене на комин – основна дейност в нашия портфейл

Къртенето на комин е една от основните дейности на нашите момчета за къртене и извозване. Процесът на къртене на комини се извършва със специализирани инструменти и умения, които осигуряват гладко и ефективно отстраняване на натрупалата смола и нагар, когато коминът се ползва. Това е процес, на който трябва да се обърне особено внимание и работата да се върши от професионалисти. Ние имаме необходимата техника, както и необходимия опит и умения, за да извършим тази дейност.

Защо се налага да къртим комина?

Понякога премахваме комина, защото искаме да освободим повече място в помещението, и защото няма да го ползваме. Понякога комините образуват редица чупки и ниши в стените и заемат излишно пространство. Има и случаи, в които къртенето на комин е свързано с неговото обновяване. Коминът е от съществено значение за безопасността на сградата и за предотвратяване на опасни проблеми като задимяване, пожар или замърсяване на въздуха в помещенията. Когато ползваме комините редовно трябва да се грижим за тяхното добро състояние.

Проблем с комина?

Случвало ли ви се е да си седите в хола и да усещате силната миризма на дим от комина, защото съседите отдолу палят печка през зимата. Тогава със сигурност ви се иска да го запушите, но това е невъзможно и нередно, защото ще ви санкционират. Проблемите с дима и лошата тяга са породени от лошото проектиране и строителство на комина – недостатъчни размери на коминното тяло и неблагоприятно разположение на самия комин. Възможно е, ако блокът е висок, да има и запушване по трасето. Тогава трябва да потърсите читав специалист, който да реши този проблем. Тези ситуации, освен, че са опасни, създават и риск от пожар.

Кога може да премахнем комина?

Причините, поради които може да се премахне комина са няколко:

 • искате да си обновите комина и се налага за изкъртите стария;
 • искате да разширите помещението, а комина ви пречи, така или иначе не го използвате и никой по вертикала не го използва;
 • искате на преместите комина от едно място на друго, ако живеете в самостоятелна къща и не пречите на никой.

Къртенето на комин и неговото затваряне трябва да се обмисли много старателно. Освен това не може да се предприеме ей така премахване на комина, особено, ако не сме сами в сградата. Ако живеете в голям блок и всички се отопляват на парно, след вземане на разрешение от съседите, вие може да премахнете комина и да го затворите. Трябва да се провери дали комина стъпва върху плочата, в противен случай може да се свлекат комините на съседите от по-горните етажи. Тогава трябва да обърнете внимание на затваряне на дупката и евентуално усилване с малко арматура.

Какви видове комини къртим?

Нашите екипи от професионалисти къртят всякакви комини, във всякакви помещения – кухня, баня, хол. Ние извършваме:

 • къртене на комин в кухня – даваме добри цени за демонтаж на кухненски комини;
 • къртене на комин в хол – конкурентна цена за къртене на холни комини;

Демонтаж на заводски комини

Къртене, събаряне и премахване на индустриални комини. Къртене на промишлен комин е голямо предизвикателство за всеки, който се занимава с дейността „кърти чисти извозва“. Това е така, защото височината на промишлените комини е доста внушителна. Събарянето на този вид комини трябва да се извършва по определен ред, в определена последователност. Обезопасяването на района е задължително, заради височината на тези комини. Демонтажът на заводски комини е дейност, с която не всяка бригада би се нагърбила. Обикновено тези комини са тухлени или бетонни. Когато започне тяхното премахване, трябва да се вземат сериозни мерки, за да се предотврати риска от падане на парчета бетон или тухли от върха на комина. Често пъти има доста ерозирал бетон в горната част на заводските комини, който също трябва да се изкърти внимателно преди да се започне демонтажа.

Къртене на комини в къщи

Къртене на комин в къща, къртене на комин в тухлена жилищна кооперация, къртене на комин в панелен блок. Обикновено тези комини са направени от различни материали, в зависимост от това къде се намират, според това колко ще бъдат натоварени и т.н. Проектирани са според типа на сградата – еднофамилна или многофамилна къща, дървена постройка, тухлен блок или кооперация, панелен блок.

Поради тази причина и комините, които къртим са от различен материал. Може да се похвалим с широк портфейл при премахването на комини:

 • Къртене на комин от тухла;
 • Къртене на панелен комин;
 • Къртене на комин от бетонни блокчета. Разкъртване на коминни тела;
 • Къртене на комин от газобетон (YTONG);
 • Къртене на камини.

Каква е цената за къртене на комин?

Ние от kartachi.com ще ви дадем реална и добра цена за къртене на комин. Цената може да е комплексна – това включва къртене, почистване и извозване на отпадъка до депо. Ако желаете може да ви дадем и цена само за къртене на комина. Тогава тя ще е по-ниска, но няма да бъде извозен отпадъка след къртене.

Цена за извозване на отпадъци след къртене на комин.

Къртенето на комини е едната част от услугата. Другата част е събирането и извозването на отпадъка след къртене. Ако услугата е комплексна, къртене на комина с извозване на отпадъка, тогава и цената е по-изгодна. Ако искате да знаете каква ще е цената за къртене на вашия комин се обадете на посочените телефони в сайта. Наш сътрудник ще ви даде индивидуална оферта според това, от което имате нужда.

Пробиване на отвор за аспирация в комин

Ние предлагаме на нашите клиенти и услугата пробиване на отвор за аспиратор в бетон или коминно тяло. Обикновено отвори за абсорбатори се пробиват в кухнята или хола, на балкона, в коридора. Това зависи от дизайна на жилището и разположението на електроуредите. Дупки за аспиратори може да се наложи да пробиете в банята или в мазето, окобено, ако сте решили да монтиране нова вентилация.

Отворът за аспирация може да се пробие ръчно или с машина. Нашите екипи предлагат услугата ръчно пробиване на отвор в коминно тяло за аспирация. Пробиването на отвор за въздуховод е също дейност, с която се занимаваме. Това най-често се налага в нови сгради, където липсват изводи за аспирация. Предлагаме машинно и ръчно пробиване на всякакъв вид отвори, дупки в бетон, стоманобетон, тухла панел, ИТОНГ и др. Може да направим всякакви отвори за въздуховоди, тръби, кабели, канали, обратна вода. Цената се определя спрямо броя на отворите и размера. Освен това за формирането и имат значение отстоянието от пода и отстоянието от стените, дали е удобно за работа, дали е тясно, високо, ниско и т.н.

Диамантено пробиване на отвор за абсорбатор

Предлагаме и диамантено пробиване на отвори, но то не винаги може да се осъществи, защото се отделя много прах и е доста неудобно за почистване след това. Когато искаме да монтираме аспирация трябва да се направи подготовка, която включва пробиване на отвори чрез рязане или къртене.

Ръчно пробиване в коминно тяло на отвор за аспиратор

Много често пробиваме отвори за аспиратор чрез прокъртване, ръчно. Дупката се оформя много добре, няма проблем да бъдат монтирани тръби в нея след това. Работи се чисто, не се набива фин прах навсякъде, както е при диамантината. Според конкретния случай нашите работници ще изберат на-подходящия начин за пробиване на дупка за аспиратор.

Някои от видовете отвори за аспиратори, които са най-масово разпространени при нас:

 • пробиване на отвор в коминно тяло или стена ( бетон, включва: оразмеряване, къртене и извозване)
 • пробиване на отвор в коминно тяло или стена (тухла, бетон, пенобетон и газобетон ), с или без външна и вътрешна изолация
 • пробиване на дупка в кухненски шкафове (включва: оразмеряване и рязане на МДФ, ПДЧ/масивно дърво/PVC с размер Ф 125, до 2.8 см дебелина)
 • пробиване на отвори за дюбели

Връзка с фирмата за къртене на комин

Обадете се на 088 701 7001, ако имате нужда от комплексна или самостоятелна къртачна услуга!

КЪРТАЧИ.КОМ предлага услугата КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА – КЪРТЕНЕ НА КОМИН на добра цена. Свържете се с нас за оферта. Можем да реагираме веднага. Приемаме и спешни поръчки за деня или за следващия ден. Обадете се на посочените телефони. Ние работим за цяла България: София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Пазарджик, Благоевград, Ботевград, Перник, Враца, Плевен, Перник, Смолян, Добрич, Асеновград, Монтана, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Добрич, Ловеч, Горна Оряховица…

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Call Now Button