Извозване на стари мебели

Извозване на стари мебели

Всеки търси евтино извозване на стари мебели

Някои клиенти търсят и безплатно извозване на стари мебели, как и кой го прави? Кой може да изнесе и извози старите мебели, покъщнина и дървения? И дали, кога и как е възможно да стане това? Има ли евтин или безплатен обяд? Да, при определени условия, въпреки гръмките заглавия в някои сайтове.

Нека разграничим най-напред старите мебели от старинни. Тук не говорим за реликви и антики с висока стойност. Под наименованието „извозване и изхвърляне на стари мебели“ имаме предвид онова, което е вече ненужно на нас и нашето домакинство.

Изхвърляне и извозване на стари мебели
Изнасяне, извозване и изхвърляне на сметище дивани и холови гарнитури

Какви услуги извършваме ние:

  • Изнасяне и изхвърляне на гардероби и стари секции;
  • Изнасяне и извозване на спални, скринове, ъглови легла, дивани и канапета;
  • Изхвърляне на сметище на трапезарски маси и столове, кухненски маси и столове, холни масички;
  • Извозване на холови гарнитури, едноместни, двуместни и триместни дивани, канапета, бюфети…

Нека първо да видим кога и защо се налага да се отървем от покъщнината и вехториите. Вариантите могат да бъдат многобройни. Едва ли има човек, на който не се е налагало да изхвърля стари мебели и вещи, по някаква причина.

Извозване на мебели от адрес
Изнасяне, извозване и изхвърляне на сметище на кухненски маси и мебели за трапезария

Пет причини да поискаш да се разделиш със старите мебели.

  1. Първо, искаме да сменим интериора, защото ни е омръзнало да гледаме едни и същи вещи;
  2. Второ, мебелите ни са доста овехтели, скъсани или морално остарели, имаме нужда от нови, защото старите вече са си „изпели песента“;
  3. Трето, местим се в ново жилище и ще ни бъде по-изгодно да си купим нови мебели, отколкото да платим за преместването на старите;
  4. Четвърто, продаваме апартамента или къщата, а новите собственици искат имота да е изпразнен от покъщнина; или, купуваме имот, но не сме съобразили да поискаме от продавачите да го опразнят…
  5. Пето, ще пренареждаме интериора: ще имаме бебе и кабинетът трябва да се превърне в детска стая; или децата ни са вече големи и сме решили да превърнем детската стая в спалня за гости.
Извозване на стари канапета до сметище
Изнасяне, извозване и изхвърляне на сметище на дивани и канапета

Изхвърляне на стари мебели от адрес, как?

Не е сложно, това, което трябва да направите е да се обадите на фирма за почистване и извозване на мебели. Тя ще изпрати на адрес бригада за изнасяне и транспорт. Това е важно, ако искате наистина ненужните вещи и предмети да бъдат откарани до специализирано депо.

Не винаги мебелите могат да бъдат изнесени незабавно от апартамента или къщата. Понякога, доста често дори, се налага демонтаж. Нашите бригади с лекота ще се заемат с тази дейност. Демонтажът е рутина за дейността по изнасяне и изхвърляне на стари мебели. Понякога старите гардероби и шкафове са толкова големи, че не могат да минат през вратата. Демонтаж се налага и в случаите, когато мебелите са прекалено тежки. Има имоти, в които вратите са тесни, стълбищата също, и това не позволява да се правят „маневри“ и безпроблемно изнасяне на мебелировката.

С други думи, не е толкова лесно човек да се отърве от излязлата от строя или остаряла мебелировка. Е, разбира се, че има и вариант, в който услужливи роднини или съседи ще искат да вземат някои по-запазени неща. Тогава намалява обема на вехторийте, които ще изнася и изхвърля фирмата за извозване на стари мебели, респективно и цената ще е по-висока.

Извозване на гардероби и шкафове
Изнасяне, извозване и изхвърляне на сметище на гардероби и секции

Каква е съдбата на нашите ненужни вещи и мебелировка?

В повечето случаи, когато вехторийте са запазени и са годни за повторна употреба, се даряват на нуждаещи се хора и семейства, които са с ниски доходи. Така вашите непотребни шкафове, дивани или легла живеят втори живот. Понякога се дават на фирми, които извършват реставрация, но в повечето случаи, директно се доставят в домове за възрастни хора, домове за сираци или бедни семейства. Колко е добре да знаеш, че старият диван или маса сгрява нечие сърце…

Важно е да знаете, че от общината също обявяват няколко дни в годината, в които може напълно безплатно да изнесете диваните, печките, хладилниците, канапетата, кухненските шкафове и всичко ненужно, с което искате да се разделите през контейнера. Това не означава, че може да разхвърляте ненужнте си мебели по цялото предблоково пространство. Другото нещо, на което ще обърнем внимание е, че има солени глоби за нарушителите. Може да се окаже, че евтиното ще ви излезне прекалено скъпо – няма да платите за изнасяне на старите мебели, но ще отнесете сериозна глоба за замърсямане на общински площи.

Евтино извозване на стари мебели до депо за отпадъци

Както казахме по-горе, евтиното извозване на стари мебели и покъщнина е относителна величина. Какво значи евтино – да заплатите малка сума за услугата, която ще ви бъде извършена. Понякога това е възможно. При какви условия? Когато има голямо количество за изнасяне и извозване; когато е планирано предварително извозването на предмети от няколко близки адреса; когато мебелите и вещите, които ще се изнасят и извозват не са прекалено тежки и обемисти. Друг важен фактор в ценообразуването е отстоянието на имота от товарното средство. Ако мебелите се изнасят и има възможност веднага да се натоварят на превозното средство, цената ще е по-ниска. Ако се наложи да бъдат носени на разстояние, за да може да се натоварят и извозят – тогава и цената ще е различна. Както виждате факторите са многобройни при образуването на цена. Трябва да се подходи индивидуално към всеки отделен клиент, в зависимост от вида, количеството, състоянието и местоположението на това, което ще се изнася, извозва и изхвърля на сметище.

Ако и вие имате мебели, които искате да изхвърлите; ако имате стара покъщнина, от която искате да се отървете, се обадете на посочените телефони. Нашите екипи с радост ще се отзоват на вашето повикване. Ще уточним ден и час, в който да бъде извършена услугата.

Не забравяйте, че работим в цялата страна: София, Пловдив, Варна, Асеновград…

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Call Now Button