Почистване на запустели дворове

Извозване на битов отпадък от къща с двор

Кога се налага извозване на битов отпадък от къща с двор?

Извозване на битов отпадък от къща с двор се налага винаги, когато натрупате толкова боклуци, че те започнат да ви пречат. Тук не става за изхвърляне на кошчето с битови отпадъци, или изнасяне от дома на нещо ненужно, на дребна вещ. В случая говорим за изнасяне на голямо количество битови отпадъци, изнасяне на стари мебели, изнасяне на гардероби, бегла, холови гарнитури, изнасяне на покъщнина…

Когато боклуците се натрупат, или когато получите наследствен апартамент и не знаете как да постъпите с вещите, които са в него може да се свържете с фирма за почистване.

Изнасяне и извозване на отпадъци от силно замърсена къща с двор
Почистване на силно замърсена къща

Изнасяне и извозване на ненужни мебели и вещи

Има два варианта, свързани с почистването на битов отпадък. Единият вариант е да съберете бригада от познати, които да ви помогнат да се справите с изнасяне и извозване на ненужните мебели и вещи. Вторият вариант е да се обадите на професионална фирма за изнасяне и извозване на битови отпадъци и вещи, и да се възползвате от нейните услуги. Срещу съответното заплащане ще получите комплексна услуга по почистване.

Нека внесем яснота и разграничим битовия от строителния отпадък. Битов отпадък е всичко, което изхвърляме от бита: мебели, стари дрехи, различни ненужни вещи, органични и неорганични битови боклуци. Строителният отпадък е отпадък от къртене и отпадък, който е герериран след ремонт. За изнасяне и извозване на строителен отпадък услвията са други, защото е необходима по-различна екипировка и превоз.

Почистване на запустяла къща с двор

Нека разгледаме едни много често срещан случай на извозване на битов отпадък от къща с двор. Имате наследствена семейна къща, в която са живели ваши роднини. Те са ви завещали къщата с всичко в нея. Вие не ходите често там, защото къщата е вече празна, и сте решеле, че няма смисъл да се поддържа. Решавате да я продадете, за да може накой друг да я поеме, да я съживи и да я ползва по предназначение. Какво да правите с мебелите, обаче? Бъдещите собственици не искат да ги ползват, те искат къщата да се изпразни, както и двора към нея.

Покъщнината и битовите отпадъци са прекалено много, няма как, ей така, да ги натоварите на колата и да ги закарате до сметището или да ги изхвърлите пред кофите. Знаете колко багаж трупат хората през живота си и колко време би отнело да се сортира, подреди или раздаде. Понякога в такива къщи има толкова много багаж и отпадъци, че е трудно да повярвате когато видите, че от там излизат няколко пълни камиона в вещи и покъщнина. Същото важи и за двора. Обикновено дворовете са запустели, обрасли с бурени и храсталаци, ако има дървета те са неподдържани. Разчистването на запустял двор може да отнеме дни, но си струва, и времето, и парите.

Почистване след синдром на Диоген, Меси или Плюшкин и извозване на битов отпадък

Когато имаме такъв обект нещата са малко по-сложни. Обикновено в имоти с Диоген всичко и задръстено от битови отпадъци, дори и входната врата. Купишата отпадъци са огромни, а гледката е доста нелицеприятна. Тогава обемът на отпадъка, който трябва да се извози и в пъти повече от този в обикновена къща, а естеството му също. При почистването на такива къщи и дворове има и много органичен отпадък, като урина, фекалии и други. За извозването на такъв тип боклуци от много мръсен имот, къща и апартамент, се изисква специална екипировка, защото може да се окаже, че има зараза. Тези отпадъци се сортират и се превозват отделно. Освен това се изхвърлят на други места.

В такива къщи и апартаменти се налага да се прави дезинфекция, и преди и след почистване. Това е важен етап при почистване на къща след Диоген или Плюшкин. Повече за тези синдроми може да прочетете в Гугъл и Wikipedia.

Почистване на запустял двор и къща от боклуци
Почистване на запустели дворове

Как да намеря добра фирма за изнасяне и извозване на битов отпадък от къща и боклуци от двор?

Потърсете в интернет, харесайте си изпълнител, позвънете му, поискайте оферта. Не се доверявайте само на една фирма, проучете поне две и.ли три. Изберете тези, които ви вдъхват най-голямо доверие. Видяхте, че е лесно, нали. А може да си спестите търсене като ни се обадите- 088 701 7001 – Kartachi.com– София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Шумен, Хасково…

1 thought on “Извозване на битов отпадък от къща с двор”

  1. Емил Тончев

    Здравейте,
    Имам нужда от вашите услуги. Имотът е в с. Фотиново, общ. Батак. Стара каменна къща на два етажа и плевня. Двор 1 дкр.
    Извършвате ли услуги в тази локация и каква информация ви е нужна за да формирате цена / оферта?

Comments are closed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Call Now Button